FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER CENİN'DE KONTROL NOKTASINA ATEŞ AÇTI

Filistinli direnişçiler dün gece Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesi yakınlarında kurulu Mevo Dotan Yahudi Yerleşkesi girişindeki askeri kontrol noktasına ateş açtı. İşgal güçlerinin eylemin ardından kontrol noktasını kapattığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 790 Tarih: 31 Ekim 2021 02:12
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER CENİN'DE KONTROL NOKTASINA ATEŞ AÇTI

Yerel kaynaklar, Filistinli direnişçilerin Yahudi yerleşkesi girişindeki askeri kontrol noktasına ateş açtıktan sonra bölgeden uzaklaşmayı başardıklarını bildirdi.
 

Ateş açma eyleminin ardından işgal güçlerinin Ya’bed beldesi karşısındaki bir tepe üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesine doğru ek kuvvet gönderdiği belirtildi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin Yahudi yerleşkesi girişindeki askeri kontrol noktası civarında devriye gezdiğini ve işgal piyadelerinin de eylemcileri yakalamak amacıyla bölgede arama başlattığını kaydetti.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Ya’bed-Kufeyrat Kavşağı’nda barikat kurduğunu ve Yahudi yerleşkesine giden caddeye yakın bölgede araçları ve yayaları durdurarak kimlik kontrolü yaptığını söyledi.
 

İşgalcilere ait Kanal 20 televizyonu, silahlı kişilerin hızla giden bir araçtan işgal güçlerine ateş açtığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.
 

Bu arada, Ya’bed beldesinin tüm girişlerinin kapalı olduğu ve sadece beldeyi Cenin’e bağlayan tek bir yolun açık olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar