EL HALİL'DE GECE ŞAŞIRTMASI

Dün gece Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde, açlık grevindeki eylemlere destek amacıyla işgal güçlerine karşı gece şaşırtması eylemleri devam etti. Bu arada işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te yaptığı baskınlarda da bazı Filistinliler tutuklandı.  

Görüntülenme: 892 Tarih: 30 Ekim 2021 18:57
EL HALİL'DE GECE ŞAŞIRTMASI

Dün gecenin geç saatlerinde El-Halil'deki El-Fevar mülteci kampının girişinde, Filistinli gençlerin açlık grevindeki esirlere destek mücadelesi için Hamas'ın çağrısıyla ilan edilen Büyük Esirlere Vefa Cuması münasebetiyle gece şaşırtması eylemleri düzenlemeleri üzerine işgal güçleriyle aralarında çatışmalar meydana geldi. 

Gençler araba lastikleri yaktıkları gibi mülteci kampının girişindeki askeri kuleyi de molotof kokteylleriyle ve taşlarla hedef aldılar. 

Dün de Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, yine Vefa Cuması münasebetiyle açlık grevindeki esirlere destek amacıyla düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sebebiyle bazı yerlerde çatışmalar yaşanmıştı. 

Bu arada işgal güçlerinin baskınları ve tutuklamaları da devam etti. El-Hader kasabasının yakınındaki Es-Semin bölgesinde meydana gelen çatışmalarda, Ed-Duheyşe mülteci kampından 16 yaşındaki Muhenned Hasan El-Hasenat adlı gencin tutuklandığı bildirildi. 

İşgal güçleri Kefer Kaddum kasabasından Ahmed Nasr Cumu'a isimli bir genci de Cenin yakınındaki Salim askeri geçit noktasından geçtiği sırada tutukladıkları bildirildi. 

Bugün (30 Ekim Cumartesi) sabah saatlerinde de Eski Kudüs kapılarından Babu Hitta'da üç Filistinli gencin işgal güçleri tarafından tutuklandığı haber verildi. İşgal güçlerinin Mu'tasım Er-Recbi, Muhammed Er-Razim ve Beha Di'na adlı bu gençleri önce darp ederek yaraladıkları sonra da tutuklayıp soruşturma merkezlerinden birine götürdükleri belirtildi. 

İşgal güçleri dün de Kudüs'te Yusufiyye Mezarlığı'nın yıkılmasına tepki gösterenlere yönelik saldırılarında çoğu 18 yaşın altında olan 8 Kudüslü genci tutuklamışlardı. 

İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs'te baskın ve tutuklamaları rutin bir şekilde sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar