FİLİSTİNLİ ESİRLERE İDARİ TUTUKLULUK ZULMÜ

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından yapılan açıklamada, işgal mahkemesinin 107 günden beri açlık grevinde olan Filistinli idari tutuklu Kayid El-Fusfus hakkında idari tutukluluk uygulamasına devam kararı verdiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 946 Tarih: 29 Ekim 2021 10:10
FİLİSTİNLİ ESİRLERE İDARİ TUTUKLULUK ZULMÜ

İşgal rejiminin yüksek mahkemesi bu ayın 24'ünde çıkardığı kararla, işgalcilere ait Barzilai Hastanesi'nde gözlem altında tutulan ve sağlık durumunun tehlikeli bir şekilde kötüleştiği haber verilen El-Fusfus hakkındaki idari tutukluluk uygulamasının dondurulmasına hükmetmişti. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil vilayetine bağlı Dura kasabasından olan 31 yaşındaki Kayid El-Fusfus 15 Ekim 2020 tarihinde tutuklanmıştı. Evli ve bir kız çocuk babası olan El-Fusfus daha önce de birkaç kez tutuklanmış olan esirlerdendir. 

İşgal zindanlarında idari tutuklu olarak bulundurulanlardan El-Fusfus'un yanı sıra altı esir daha açlık grevine devam etmektedir. Bunlardan  Mikdad El-Kavasime 100, Ala El-A'rec 82, Hişam Ebu Hevaş 73, Şadi Ebu Aker 66, Iyad El-Herimi 37, Luey El-Eşkar ise 19 günden beri açlık grevini sürdürüyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar