SİYONİST GÜÇLER CEBELU SABİH'E GİDEN YOLLARI KAPATTI

İsrail işgal güçlerine ait iş araçları dün (28 Ekim Perşembe) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının yakınında bulunan Sabih Dağı'na (Cebelu Sabih) giden yolların tamamını kazarak kapattı.  

Görüntülenme: 953 Tarih: 29 Ekim 2021 12:19
SİYONİST GÜÇLER CEBELU SABİH'E GİDEN YOLLARI KAPATTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün Sabih Dağı'nın hizasındaki yollara gelerek iş araçlarıyla, buraya çıkan yolları kazmaya ve arabaların geçmesini önleyecek şekilde engeller oluşturmak suretiyle kapatmaya başladılar. 

Bu bölgede yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık protesto gösterileri düzenlendiği için işgal güçlerinin de göstericilerin eylem mekanına ulaşmalarını ve gece şaşırtması eylemi düzenlemelerini önlemek amacıyla bu yönteme başvurdukları belirtildi. 

İşgal güçlerinin bu uygulamaları üzerine eylemi organize edenler bugün cuma günü yine toplanılması ve gösteri yapılarak işgal rejiminin uygulamalarının protesto edilmesi çağrısında bulundular. 

Son dönemde bu bölgede birçok gösteri düzenlendi ve işgal güçlerinin gösterilere müdahalesi sebebiyle zaman zaman göstericilerle aralarında çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar