FİLİSTİNLİLER AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERE DESTEK VERMEK İÇİN SABAH NAMAZINDA CAMİLERİ DOLDURDU

Bugün, işgal rejiminin zindanlarında haksız bir şekilde tutulmalarını protesto ve özgürlüklerine kavuşmak için açlık grevine devam eden esirlere destek amacıyla yapılan "Büyük Şafak" eylemi münasebetiyle sabah namazında Filistinliler, belirlenen bazı merkezi camilerde büyük kalabalıklar oluşturdu.  

Görüntülenme: 951 Tarih: 29 Ekim 2021 15:07
FİLİSTİNLİLER AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERE DESTEK VERMEK İÇİN SABAH NAMAZINDA CAMİLERİ DOLDURDU

Büyük Şafak eylemine destek verenlerin sabah namazı için toplandığı camilerden biri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Babu's-Sahe semtinde bulunan Zafer Camisi'ydi (Mescidu'n-Nasr). Burada aralarında, açlık grevindeki esirlerden Ala El-A'rec'in ailesinin de bulunduğu büyük bir kalabalık sabah namazında buluştu. 

Sabah namazında buluşanlar namaz sonrası gösterilerinde açlık grevindeki esirlere destek niteliğinde sloganlar attılar. 

Benzer bir buluşma da El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi'nde gerçekleştirildi. Burada da "Vefa Cuması" münasebetiyle sabah namazında büyük bir kalabalık toplanarak, namaz sonrasında açlık grevindeki esirlere destek amacıyla caminin önünde gösteri düzenledi. 

Dün, esirlere destek gösterilerini organize eden sivil toplum kuruluşları tarafından sabah namazında bazı camilerde toplanılması çağrısı yapılmıştı. 

İşgal zindanlarında idari tutuklu olarak bulundurulanlardan yedi esir maruz kaldıkları haksızlığı protesto amacıyla açlık grevini sürdürüyor. Bunlardan Kayid El-Fusfus 107, Mikdad El-Kavasime 100, Ala El-A'rec 82, Hişam Ebu Hevaş 73, Şadi Ebu Aker 66, Iyad El-Herimi 37, Luey El-Eşkar ise 19 günden beri açlık grevine devam ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar