İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BEYT UMMER KASABASINA BASKIN DÜZENLEDİ

Bugün (28 Ekim Perşembe) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'e bağlı Beyt Ummer kasabasına siyonist işgal güçlerinin baskın düzenlemesi sonucu çatışmalar meydana geldi ve Filistinlilerden onlarca kişi atılan ses ve gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 29 Ekim 2021 06:44
İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİ BEYT UMMER KASABASINA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Karmei Tzur yahudi yerleşim merkezi civarında Zahr mıntıkasından baskın düzenlediler ve bu baskın Filistinlilerle aralarında çatışmalara neden oldu. 

Bunun üzerine işgal güçleri Filistinlilerin üzerine ses bombaları attı ve biber gazı sıktılar. Birçok kişi atılan bombalardan ve biber gazından etkilenerek, nefes alma zorluğu yaşadı. Etkilenenlere hemen olay yerinde müdahale edildi. 

İşgal güçleri Beyt Ummer kasabasına sık sık baskınlar düzenliyor ve gerçekleştirilen baskınlar zaman zaman çatışmalara neden oluyor. İşgal güçleri bu civarda ikamet eden Filistinlilerin arazilerini işlemelerini ve ürünlerini toplamalarını da çoğu zaman engelliyorlar. 

Bu bölgede işgal güçlerinin himaye ettiği yahudi yerleşimciler de sık sık saldırılar düzenliyorlar. Kasabanın çevresindeki arazilerin çoğu da zaten işgal yönetimi tarafından gasp edilerek üzerine yahudi yerleşim merkezleri inşa edildiği için her taraftan yerleşimci kuşatmasına alınmış durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar