BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (29 Ekim Cuma) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Tutuklananlardan birinin de Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 931 Tarih: 29 Ekim 2021 10:11
BATI ŞERİA'DA TUTUKLAMA FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Nablus'un doğusundaki Yeni Asker Mülteci Kampı'ndan Sabir Cebrun, Imran Eş-Şevbeki ve Izzuddin Ebu Şenneb'i tutukladılar. 

İşgal güçlerinin bu kampa baskınları üzerine Filistinli gençlerden onlarca kişinin onlara karşı çıktığı ve aralarında çatışmalar vuku bulduğu bildirildi. 

Yine yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'a yaptıkları baskında da FHKC liderlerinden Beşir El-Hayri'yi tutukladılar. 

Verilen haberlere göre işgal güçleri bu şehirde Aynulmuncid Mahallesi'ne baskın düzenledi ve El-Hayri'nin evine girerek sıkıca arama yaptıktan sonra kendisini bilinmeyen bir yere götürdüler. 

Haberlerde belirtildiğine göre işgal güçleri Kalkilya'dan Abdullah Ziyab ile Ahmed Ziyab'ı; Cenin'den de Cevad Derviş ile Bilal Derviş'i tutukladılar.  

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar