İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ CENİN'DE TİCARİ BİR TESİSİ 4. DEFA TAHRİP ETTİ

Siyonist işgal güçleri bugün (28 Ekim Perşembe) sabah saatlerinde Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in kuzeydoğusundaki Ya'bed kasabasının girişinde ticari amaçla kullanılan bir tesisi dördüncü kez tahrip ettiler.  

Görüntülenme: 887 Tarih: 28 Ekim 2021 10:44
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ CENİN'DE TİCARİ BİR TESİSİ 4. DEFA TAHRİP ETTİ

Ya'bed Belediyesi Başkanı Samir Ebu Bekr yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin bugün sabah Ya'bed'in girişine baskın düzenleyerek ticari amaçla kullanılan ve Muhammed Halid Atatira isimli bir Filistinliye ait olan Kuşku İstirahe (Dinlenme Köşkü) adlı ticari bir tesisi tahrip ettiklerini, çadıra da el koyduklarını söyledi. İşgal güçlerinin bu tesisi daha önce de üç kez tahrip ettiklerini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin yaklaşık üç ay önce Ya'bed'in doğu girişinde yer alan üç adet ticari tesisi daha tahrip ettikleri belirtildi. 

Aynı şekilde işgal güçlerinin yine bugün sabah Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Nahhalin kasabasında da inşaat halindeki bir binaya yıkılacağı uyarısında bulundukları ve inşaat malzemelerinden bazılarına el koydukları haber verildi. 

Nahhalin Belediye Başkan Yardımcısı Hani Funun yaptığı basın açıklamasında, işgalcilerin Vad Ebu Kiyr semtinde inşaat halinde olan ve Atıf Cemil En-Nıs isimli bir Filistinliye ait 120 m2 alana sahip bir binaya inşaatının durdurulması uyarısı yapıldığını, işgalcilerin ayrıca beton karıştırıcısına ve pompasına da el koyduklarını belirtti. 

İşgal güçlerinin dün de Beytlahim'de bazı tarım arazisi barakalarına ve kulübelerine yıkım uyarısında bulundukları, inşaat halindeki bazı binaların ve kuyuların inşaatlarını, bazı tarım arazilerini ıslah çalışmalarını durdurdukları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar