GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'NIN ELEKTRİKLERİNİ KESECEK

İsrail işgal yönetimi, Filistin Yönetimi'nin son iki yıl içinde biriken borçlarından dolayı önümüzdeki haftadan itibaren Batı Şeria'nın bazı bölgelerinden elektriklerin günün belli saatlerinde kesileceği uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 887 Tarih: 28 Ekim 2021 19:04
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'NIN ELEKTRİKLERİNİ KESECEK

Siyonistlere ait resmi Kan tv kanalının yayınladığı haberde, yarım milyar şekele (157 milyon dolar) ulaştığı iddia edilen borçlardan dolayı önümüzdeki mart ayının ortasına kadar günde dört saat elektrik kesintisi uygulanacak. 

Filistin Yönetimi, elektriğin bir kısmını işgal rejiminin resmi elektrik kurumundan direk olarak bir kısmını da Kudüs Vilayeti Elektrik Şirketi adlı Filistinlilere ait bir özel elektrik şirketi vasıtasıyla alıyor. Bu özel şirket de elektriği işgal yönetiminin elektrik kurumundan alıyor ve Ramallah, Beytlahim, Eriha bölgelerine ve Doğu Kudüs'ün bazı mahallelerine dağıtıyor. 

Konuyla ilgili haberde İsrail Elektrik Şirketi'nin iki hafta önce Filistin Yönetimi'ne borçlarının ödenmemesi durumunda, önümüzdeki çarşambadan itibaren elektrik kesintilerinin başlayacağını bildiren ikinci uyarı yazısını gönderdiği ifade edildi. 

Habere göre bu uyarı yazısı üzerine Filistin Yönetimi de aralarında resmi kurumların ve hastanelerin bulunduğu, elektrik kesintisine tabi tutulmaması gereken müesseselerin bir listesini gönderdi. 

Filistin bölgeleri elektrik ihtiyaçlarının %90'lık kısmını işgal rejiminin elektrik kurumlarından temin ederken çok az bir kısmını da Mısır'dan alıyor. 

Siyonist işgal yönetimi Filistinlilerin gümrük vergilerini topluyor ve zaman zaman Filistin Yönetimi'nin şehit ve esir ailelerine maaş vermesini veya para yardımı yapmasını gerekçe göstererek, onu bu maaşları ve yardımları tamamen kesmeye zorlamak için söz konusu vergilerden kesinti yapıyor. Kendi alacaklarını tahsil edemediği zaman ise hemen en temel ihtiyaç maddelerini bile keserek cezalandırma uygulamalarına başvuruyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar