FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli altı esir idari hapis cezalarını protesto için başladıkları açlık grevini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 827 Tarih: 27 Ekim 2021 08:59
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Esirler Enformasyon Ofisi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlerden Kayid El-Fesfus’un 106, Mikdad El-Kavasimi’nin 99, Alâ El-A’rac’ın 81, Hişam Ebu Hevac’ın 72, Şadi Ebu Akkar’ın 65 ve Ayyad El-Herimi’nin 36 gündür açlık grevinde olduğunu açıkladı.
 

Açlık grevindeki esirlerden Mikdad El-Kavasimi’nin yattığı hastaneden medyaya yansıyan fotoğraflar Filistinli esirin aşırı derecede kilo kaybettiğini ve çok zayıfladığını gösteriyor.
 

El-Kavasimi’nin oldukça zayıf ve bitkin halini açıkça ortaya koyan fotoğraflar, Filistinli esirin sağlık durumunun çok kötü olduğuna ve her an hayatını kaybedebileceğine işaret ediyor.
 

İşgal rejimi zindanlarında 38’i kadın 5200 civarında Filistinli esir bulunuyor. Esirlerden yaklaşık 220’si 18 yaşından küçük çocuklardan oluşurken 530 Filistinli de idari hapis cezalarıyla esir tutuluyor.
 

Bu arada, işgal rejimi zindanlarında tutulurken hayatını kaybeden Filistinli esir sayısının da 226 olduğu bildirildi.
 

Mikdad El-Kavasimi’nin annesi, geçtiğimiz günlerde işgalcilere ait Kaplan Hastanesi’nde yatan oğlunu ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, açlık grevindeki Filistinli esirin sağlık durumunun çok kötü olduğunu söylemiş ve serbest bırakılması için işgal yönetimine baskı yapılması çağrısında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar