KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İşgal rejimi “Kan” televizyonu, Sivil İdare Planlama ve İnşaat Yüksek Konseyi’nin Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 3144 yeni konut inşa edilmesi planını onayladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 911 Tarih: 27 Ekim 2021 12:32
KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalının konuyla ilgili yayınladığı haberde, Sivil İdare Planlama ve İnşaat Yüksek Konseyi çalışanlarının grevde olması ve Amerika’nın Naftali Bennett başkanlığındaki koalisyon hükümetine gayri meşru Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurması için yaptığı baskılar sebebiyle ertelenen toplantının bugün gerçekleştirildiği ifade edildi.
 

Amerikan yönetiminin medya aracılığıyla planı açıkça eleştirdiği belirtilen haberde, Kudüs’teki Amerikan Büyükelçiliği yetkilisi aracılığıyla Bennett hükümetine Washington’ın protestosunun iletildiği kaydedildi.
 

İşgal rejimi “Kan” televizyonuna göre, işgal hükümeti başkanı Bennett, Meretz ve İşçi partileriyle sorun yaşamamak için bakanlardan ve partisinin üyelerinden Filistinliler hakkında ve Yahudi yerleşim birimi inşası konusunda açıklama yapmamalarını istedi.
 

İşgal rejimi medyası, Sivil İdare Planlama ve İnşaat Yüksek Konseyi’nin planı onaylamak için bugün toplanacağını, Salı günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Bennett arasında gergin geçen bir telefon konuşması gerçekleştiğini belirtmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar