GAZZE'DE BÖBREK HASTALARI ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki böbrek hastalarının hayatlarının ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği sebebiyle tehlikede olduğunu ve bu durumun felakete yol açabileceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1164 Tarih: 27 Ekim 2021 00:12
GAZZE'DE BÖBREK HASTALARI ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Eş-Şifa Hastanesi Nefroloji Bölümü Başkanı Abdullah El-Kayşavi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin Gazze Şeridi’nde abluka altında yaşayan hastaların sıkıntılarını artırdığını ifade etti.
 

Erythropoietin iğnesinin yokluğunun böbrek hastalarında anemiye yol açtığını söyleyen El-Kayşavi, bunun sonucu hastaların daha güçsüzleşeceğini ve kalp kaslarının çalışmayacağını belirtti.
 

El-Kayşavi, Gazze Şeridi’nde böbrek nakli yapılan hastaların gerekli ilaçlar olmadığı için naklin başarısız olmasından ve vücutlarının nakledilen böbreği kabul etmemesinden korktuklarını bildirdi.
 

Hastaların hayatlarını korumak için bu tür ilaçların bulunmasının zorunlu olduğuna işaret eden El-Kayşavi, ilaç yetersizliği sebebiyle korku içinde yaşayan hastaların çok kötü bir durumda olduklarını söyledi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı Hastaneleri İlaç Dairesi Müdürü Alâ Hıllis de Gazze Şeridi’ne girişi bir ay önce yasaklanan söz konusu ilaç sebebiyle binden fazla hastanın hormon sıkıntısı çektiğini kaydetti.
 

Hıllis, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, aylık 10 bin Erythropoietin iğnesine ihtiyaç olduğunu ve bakanlığın çağrısının zor durumdaki hastaların çağrısı olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar