KATİL İSRAİL ASKERLERİ YUSUFİYYE MEZARLIĞINI SAVUNAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs’teki Yusufiyye Mezarlığı’nda protesto gösterisi yapan Filistinlilere saldırdı ve gençlerden birini gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1170 Tarih: 27 Ekim 2021 06:37
KATİL İSRAİL ASKERLERİ YUSUFİYYE MEZARLIĞINI SAVUNAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Kudüslü kaynaklar, Filistinli bir grup gencin Yusufiyye Mezarlığı’naki Şehitler Mezarlığı’nın karşısında yer alan alanda akşam namazı kıldığını ve işgal yönetiminin dün sabahtan akşama kadar mezarlığın bir bölümünde yaptığı kazı çalışmalarını protesto ettiğini söyledi.
 

İşgal polisinin mezarlığa ek kuvvet gönderdiği ve Filistinli gençlere saldırarak üzerlerine ses bombası attığı, Leys Eş-Şelebi adlı genci gözaltına aldığı ve bölgede bulunan diğer gençleri de coplarla darp ettiği bildirildi.
 

İşgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, Mescid-i Aksa'nın doğu surlarıyla bitişik olan Yusufiyye Mezarlığı'nı tamamen yıkıp Tevrat Parkı'na dönüştürmek istiyor.
 

Yıkım işleminin durdurulması için Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin yaptığı müracaatın işgal mahkemesi tarafından 17 Ekim'de açıklanan kararla reddedilmesi üzerine işgal güçleri önceki gün sabahtan itibaren mezarlıktaki yıkım faaliyetlerini yeniden ve yoğun bir şekilde başlattı.

 
Kudüs ahalisi kendi gücüyle yıkım işlemlerinin durdurulması için mücadele ediyor. Ancak işgal güçleri polis şiddetine başvurarak onlara engel olmak suretiyle yıkım faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar