SİYONİST İSRAİL GAZZE'YE SALDIRI PROVASI YAPIYOR

İsrail işgal güçleri bugün (26 Ekim Salı) sabah saatlerinden itibaren Gazze cephesinde çatışma konusunda askerlerinin hazırlık seviyelerini artırmak amacıyla bir tatbikat başlattı. Tatbikatın yarın akşam saatlerine kadar süreceği bildirildi.  

Görüntülenme: 1086 Tarih: 26 Ekim 2021 03:47
SİYONİST İSRAİL GAZZE'YE SALDIRI PROVASI YAPIYOR

Tatbikatın özellikle Gazze'ye sınır bölgelerde gerçekleştirildiği, Gazze Birliği olarak nitelendirilen askeri birliğin, gelecekte bölgeye yönelik bir saldırı için performansının ve hazırlık düzeyinin artırılmasının amaçlandığı belirtildi. 

Tatbikatta, direniş güçlerinin muhtemel saldırı ve savunma planlarına karşı nasıl bir strateji izleneceği konusunda senaryolar oluşturulduğu ve askerlerin bu senaryolara göre saldırı denemeleri yaptıkları konuyla ilgili haberlerde dile getirildi. 

Siyonistlere ait Kanal 20 televizyonu işgal ordusu sözcüsünden tatbikatla ilgili olarak şu sözleri aktardı: "Bu tatbikatlar çerçevesinde, bölgede ordu birliklerine ve araçlarına ait geniş çaplı bir hareketlilik yaşanacak. Büyük çapta patlama sesleri duyulacak. Ayrıca sınır bölgelerinde birçok yere teftiş noktası kurulacak."

Ordu sözcüsü, bu tatbikatın 2021 yılının önceden belirlenmiş tatbikat programının bir parçası olduğunu ifade etti. Bu tatbikatta geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen Surların Muhafızı Operasyonu'nda elde edilen tecrübelerin de dikkate alındığını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar