GASIP İSRAİL YUSUFİYYE MEZARLIĞINI YIKIYOR

İsrail işgal güçleri, Mescidi Aksa'nın doğu tarafından bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nda dün başlattıkları arazi düzleme ve mezarları yıkma çalışmalarını bugün (26 Ekim Salı) ikinci günde de sabahın erken saatlerinden itibaren başlattılar.  

Görüntülenme: 1150 Tarih: 26 Ekim 2021 10:10
GASIP İSRAİL YUSUFİYYE MEZARLIĞINI YIKIYOR

Daha önce bu mezarlığın tahrip edilmesine ve kabirlerin kazılmasına itiraz amacıyla yapılan başvuruyu işgal mahkemesinin reddetmesinden sonra Doğa Yönetimi adı verilen organın da işgal güçlerine destek veren elemanlar göndermesinden bir gün sonra yeniden başlatıldı. Dün, mezarlığın artık tamamen Tevrat Parkı'na dönüştürülmesi için içerisinde ölülerin kemiklerinin bulunduğu mezarların bütünüyle iptal edilmesi amacıyla düzleme ve tahribat çalışmaları yapılması faaliyetleri yoğun bir şekilde yürütüldü. 

Mezarlıkta Kudüs ahalisinden birçok kişinin yakınlarının, değerli ilim adamlarının ve mücahitlerin, gerek Filistin'den ve gerekse Arap dünyasından buraya gelmiş şehitlerin kabirlerinin bulunduğu belirtiliyor. 

10 Ekim Pazar gecesi, işgal güçlerinin Yusufiyye Mezarlığı'nda kazı ve düzleme çalışmaları yapmaları da çatışmalara neden olmuştu. Çıkan çatışmalarda aralarında bir ilk yardım görevlisinin de bulunduğu bazı Filistinliler yaralanmıştı.  

Siyonist işgal rejimi mahkemesi 17 Ekim Pazar günü açıkladığı kararıyla, Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin, Yusufiyye Mezarlığı'nın Kudüs'teki işgal belediyesi tarafından Tevrat Parkı'na dönüştürülmesi amacıyla yürütülen yıkım ve tahribatın durdurulması talebiyle yaptığı başvuruyu reddetmişti. 

İsrail işgal güçleri 19 Ekim Salı sabahı Yusufiyye Mezarlığı'nın tahrip edilmesine itiraz için mahkemede dava açan İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin Başkanı Mustafa Ebu Zuhre'yi tutukladı. 

İşgalcilerin dün de söz konusu mezarlıkta oğlunun kabri bulunan bir annenin, Ala isimli bu oğlunun kabrine sahip çıkmak için direnmesi üzerine işgal güçlerinin onu zorla ve şiddet kullanarak uzaklaştırmaya çalışmalarının görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek ve İslam'ın bu şehirdeki tüm izlerini silmek için yoğun çaba sarf eden işgalci siyonist rejim Mescidi Aksa'nın bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nı da tamamen yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar