SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA DÖRT İŞ YERİNİ YIKTI

Siyonist işgal güçlerinin bugün (26 Ekim Salı) Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin batısındaki Deyr Kaddis köyünde inşaat halindeki dört iş yerini yıktığı haber verildi.  

Görüntülenme: 955 Tarih: 26 Ekim 2021 07:16
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA DÖRT İŞ YERİNİ YIKTI

Yerel kaynakların basına yaptığı açıklamalara göre işgalci askeri güçlerle takviye edilen yıkım ekipleri, adı geçen köye baskın düzenleyerek Eymen Adnan Sattih isimli bir Filistinliye ait olduğu bildirilen iş yerlerini yıktılar. 

İşgal yönetiminin Sattih'e, yahudi yerleşim merkezlerinden birinin etrafını çeviren çitlere çok yakın olması sebebiyle iş yerlerinin yıkılacağı konusunda 23 Haziran 2021 tarihinde uyarıda bulunduğu belirtildi. 

İşgal rejiminin 31 Mayıs 2021 tarihinde de, Deyr Kaddis ve Na'lin'de bulunan on binaya ruhsatlı olmalarına rağmen yıkım uyarısı gönderdiği belirtildi. 

Siyonist işgal güçleri Filistinlilerin arazilerini zorla gasp ederek, dünyanın değişik bölgelerinden getirilen yahudi göçmenler için yerleşim merkezleri inşa ederken, Filistinlilerin bu yerleşim merkezlerinin civarında en ufak bir kulübe bile inşa etmelerine müsaade etmiyor; inşa etmeleri durumunda da derhal yıkıyorlar. Bu yerleşim merkezlerine yerleştirilen yahudi yerleşimciler ise sürekli civarda terör estiriyor, Filistinlilerin evlerine ve arazilerine saldırıyor, ağaçlarını ve tarım ürünlerini yakıyor, yıkıyor ya da çalıyorlar. Bazen koyun sürülerini toptan gasp ettikleri oluyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar