SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN SU KUYULARINI ZEHİRLEDİ

İşgal rejiminde yayınlanan gazetelerden Haaretz, bir grup Yahudi yerleşimcinin Batı Şeria’da Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki bazı içme suyu kuyularını zehirlediğini yazdı. 

Görüntülenme: 881 Tarih: 24 Ekim 2021 01:01
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN SU KUYULARINI ZEHİRLEDİ

Gazeteci-yazar Gideon Levy imzasıyla yayınlanan haberde, Filistinli aileler zeytin hasadıyla meşgulken Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında artış görüldüğü ifade edildi.
 

Zeytin hasadı mevsiminin son yıllarda güzel günler olmaktan çıkıp kabusa dönüştüğü belirtilen haberde Yahudi yerleşimcilerin saldırısının olmadığı ve zeytin ağaçlarına zarar verilmediği tek bir gün dahi olmadığı bildirildi.
 

Haberde ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 2021’de yüzlerce Yahudi yerleşimcinin şu ana kadar 8 bin zeytin ağacını tahrip ettiği ve yerleşimcilerin Filistinliler tarafından toplanan zeytinleri de çaldıkları kaydedildi.
 

Gazete, “Yahudi yerleşimciler zeytin ağaçlarına zarar verdiklerinde ve onları yaktıklarında kendilerine her hangi bir zarar gelmeyeceğini biliyorlar. İsrail ordusu onlardan çekiniyor ve taşkınlık yaptıklarında bile onları koruyor” dedi.
 

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki Far’ata köyünden İbrahim Salah’ın su kuyusuna koyun ölüleri attıklarını yazan Haaretz, “Basil bin İbrahim’in gözümüzün önünde kuyudan çıkardığı leşlerin görüntüsü çok kötüydü ve kokusu iğrençti” dedi.
 

Haberde ayrıca Yahudi yerleşimcilerin yaşlı Filistinlinin oğlu İbrahim’e zeytin hasadı sırasında saldırdıkları, kafasına ve omzuna vurdukları, darp sonucu yaralanan gencin hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar