İŞGALCİ İSRAİL ESİR ZEKERİYYA EZZÜBEYDİ'YE KAN KUSTURUYOR

İşgalcilere ait Walla haber sitesi, bugün işgal rejimi mahkemesine çıkarılan Filistinli esir Zekeriyya Ez-Zübeydi’nin kötü cezaevi koşullarından şikayet ettiğini ve “Bir hücreden diğerine naklediliyorum” dediğini aktardı. 

Görüntülenme: 1167 Tarih: 24 Ekim 2021 09:07
İŞGALCİ İSRAİL ESİR ZEKERİYYA EZZÜBEYDİ'YE KAN KUSTURUYOR

Haberde, 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan Nasıra kentindeki İsrail Sulh Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ez-Zübeydi’ye 6 Eylül’de beş esirle birlikte Celbu’ Cezaevi’nden kaçmalarıyla ilgili davanın iddianamesinin okunduğu belirtildi.
 

Esir Ez-Zübeydi’nin “Kantin yok. Elektrik yok. Hiçbir şey yok. Işığı görmüyorum. Dayanılabilecek gibi olmayan yemeğin ne zaman geldiğini bile bilmiyorum” dediği ifade edilen haberde, Filistinli esirin avukatının mahkemeden Ez-Zübeydi’nin tek kişilik hücreden normal koğuşa çıkarılmasını ve kendisine battaniye, yastık, gözlük ve kantin hizmeti verilmesini, ailesinin ziyaretine izin verilmesini istediği kaydedildi.
 

Haberde ayrıca esir Ez-Zübeydi’nin avukatının Filistinli esirin cezaevinden kaçma eylemini planlamadığını, sadece diğer esirlere katıldığını, kaçış planını fark edemeyen işgal rejimi subaylarının Ez-Zübeydi’yi cezalandırdıklarını söylediği aktarıldı.
 

Bu arada, işgal rejimi medyası altı esirin Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmalarıyla ilgili yeni bilgiler yayınladı ve esirlerin kaçışı güvenlik kamerasıyla tespit edilmesine rağmen görevli polisin o sırada televizyon izlediği için firar olayını göremediği öne sürüldü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar