MİKDAD EL KAVASİME'NİN ANNESİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İşgal rejimi zindanlarında idari hapis cezasını protesto için 95 gün önce başladığı açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Mikdad El-Kavasimi’nin annesi, oğlunun serbest bırakılması için işgal yönetimine baskı yapılmasını istedi. 

Görüntülenme: 1089 Tarih: 24 Ekim 2021 04:23
MİKDAD EL KAVASİME'NİN ANNESİNDEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Filistinli esirin annesi İman Bedir, 1948’de işgal edilen topraklardaki Kaplan Hastanesi’nde yatan 24 yaşındaki El-Kavasimi’yi dün öğle saatlerinde ziyaret etti.

Oğlunun sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyleyen İman Bedir, Filistinli esirin yüzünün sarardığını ve vücudunun da çok soğuk olduğunu bildirdi.
 

Ziyaretin bir saatten az sürdüğünü belirten İman Bedir, ziyaretin uzun mücadeleler sonucu gerçekleşebildiğini ve işgal yönetiminin ziyaret sırasında kendilerine kötü davrandığını ifade etti.
 

İman Bedir, işgal yönetiminin sadece iki kişinin oğlunu ziyaretine izin verdiğini ve esir El-Kavasimi’nin de herhangi bir iletişim cihazı vasıtasıyla dış dünyayla bağlantı kurmasının yasaklandığını söyledi.
 

Oğlunun hastanede ırkçı ayrımcılığa, kötü muameleye ve baskılara maruz kaldığını dile getiren İman Bedir, bununla birlikte El-Kavasimi’nin moralinin yüksek olduğunu ve özgürlüğe kavuşuncaya kadar açlık grevini sürdürmekte kararlı göründüğünü kaydetti.
 

Filistinli esirin annesi, uzun süredir açlık grevi eylemini sürdüren oğluna destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar