BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Batı Şeria’da geçen hafta 78 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençlerin işgal güçlerine molotof kokteyli attığı, Ramallah’ın kuzeyinde bir kadın yerleşimcinin taşlı saldırıda yaralandığı ve Kudüs’te de bir bıçaklama eylemi girişimi gerçekleştiği bildirildi. 

Görüntülenme: 966 Tarih: 23 Ekim 2021 03:38
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde dün işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında Filistinlilerden yaralananlar olurken Filistinli gençlerin Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesi yakınlarında Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşladıkları belirtildi.
 

Dün Batı Şeria’da 9 noktada işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Perşembe ve Çarşamba günleri 14, Salı günü de 11 noktada çatışma çıktığı bildirildi.
 

Pazartesi günü işgalcilerin saldırılarında 49 kişi yaralanırken, işgal güçleri Beyt Surik beldesi sakinlerinden 37 yaşındaki Sema Bekravi adlı kadını Har Adar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı.
 

Pazartesi günü ayrıca Filistinli gençlerin Beytlahim yakınlarındaki Beitar Illit Yahudi Yerleşkesi civarında ve Ramallah yakınlarındaki Silvad beldesinde işgalcilere molotof kokteyli attıkları kaydedildi.
 

Pazar günü işgalcilerle Filistinliler arasında 13 noktada çatışmalar yaşanırken Kalkiliya’nın kuzeyindeki kontrol noktası yakınlarında ve Beitar Illit Yahudi Yerleşkesi çevresinde Filistinli gençlerin işgalcilere molotof kokteyli attıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar