SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA ÜÇ GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinin güneyinde yer alan Zatera askeri kontrol noktası yakınlarında Filistinli üç genci darp ettikten sonra gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1230 Tarih: 23 Ekim 2021 16:55
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA'DA ÜÇ GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin askeri kontrol noktası civarında Filistinli üç genci darp ettiğini ve Filistin Kızılayı ekiplerinin gençlere gözaltına alınmadan önce ilk yardımda bulunduğunu söyledi.
 

Filistin Kızılayı İlkyardım ve Acil Durumlar Merkezi, işgal güçlerinin Zatera kontrol noktası yakınlarında üç genci darp ettiğini ve gençleri ilk yardım ekiplerine teslim etmeyi reddederek gözaltına aldığını açıkladı.
 

Zatera askeri kontrol noktasında her gün benzer olayların yaşandığı ve işgal güçlerinin Filistinlileri kontrol noktasında sorguya çektiği ifade edildi.
 

Öte yandan, işgal güçlerinin dün akşam ayrıca Kudüs’ün Cebel El-Mukebber beldesinde “Sıyam” ailesinden beş kişiyi gözaltına aldığı ve beldeye düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Raid Sıyam’ın Cebel El-Mukebber beldesindeki evine baskın düzenlediğini, babasını ve oğlu İbrahim’i gözaltına aldığını, evde arama yaparak eşyalara zarar verdiğini bildirdi.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında Alâ Sıyam isimli genci ve iki kişiyi daha gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar