GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'YA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

 

Görüntülenme: 958 Tarih: 22 Ekim 2021 21:25
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'YA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria topraklarında Filistinlilerden tamamen hukuk dışı bir şekilde ve zorla gasp edilen araziler üzerine, yahudi yerleşim merkezleri için yeni yerleşim birimleri inşa etmeye devam ediyor. Son olarak da Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine 3100 yeni yerleşim birimi inşa etmeyi kararlaştırdığı haber verildi. İşgal yönetiminin böyle bir planının ise ABD'de Demokrat lider Joe Biden'in başkanlık koltuğuna oturmasından sonra işgal rejiminin böyle açık bir şekilde ortaya koyduğu ve bu derece kapsamlı ilk yerleşim planı olduğu belirtildi. 

Siyonistlere ait i24 adlı haber sitesinin yayınladığı bir habere göre işgal rejiminin sivil yönetiminde Planlama Yüksek Komitesi adı verilen organın dün (21 Ekim Perşembe) akşam yaptığı açıklamada Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine 3100 adet yeni yerleşim birimi inşa edilmesi planının hayata geçirilmesi kararının önümüzdeki hafta onaydan geçeceği ifade edildi. 

Açıklamada bu yerleşim birimlerinden 1300'ünün Batı Şeria'nın C kategorisinde sayılan bölgelerinde yer alan Filistin köylerine inşa edileceği belirtildi. İşgal rejimiyle yapılan anlaşmalarda C kategorisinde sayılan bölgeler ise Batı Şeria bölgesinin tüm topraklarının yaklaşık %60'ını oluşturuyor. Bu kategorideki topraklar hem güvenlik yönünden hem de idari yönden işgal rejiminin kontrolüne verilmiş durumda. 

İsrail'in solcularının oluşturduğu Şimdi Barış örgütü tarafından yapılan açıklamada böyle bir planın onaylanmasının Naftali Bennett liderliğindeki değişim hükümetinin de Filistin topraklarını ilhak etme konusunda aynen Netanyahu'nun çizgisini izlediğini kesin bir şekilde ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Örgüt açıklamasında; "İşçi Partisi ve Meretz liderlerini yerleşim merkezlerine, İsrail çıkarlarına ve gelecekte hayata geçirilmesi söz konusu tüm çözüm planlarına aykırı olan bu inşa projesinin iptal edilmesini istemeye çağırıyoruz." ifadesine yer verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar