İŞGALCİ İSRAİL ANİN CAMİSİNİ YIKMAK MI İSTİYOR?

İşgal güçlerinin bugün (22 Ekim Cuma) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısındaki Anin köyünün camisinin ölçülerini aldıkları ve bazı eski evlerinin fotoğraflarını çektikleri haber verildi.  

Görüntülenme: 900 Tarih: 22 Ekim 2021 08:50
İŞGALCİ İSRAİL ANİN CAMİSİNİ YIKMAK MI İSTİYOR?

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün Irkçı Ayrım Duvarı hizasında bulunan Anin köyüne baskın düzenleyerek Batı Camisi'nin ölçülerini aldı ve ayrıca caminin çevresindeki bazı eski evlerin fotoğraflarını çektiler. 

İşgalcilerin bu tür ölçü alım ve fotoğraf çekme işlemlerini çoğunlukla yıkım planları için yaptıkları eski tecrübelerden biliniyor. O yüzden Anin köyüyle ilgili son gelişme de köy ahalisinde endişeye neden oldu. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinden daha başka birliklerin de Cenin çevresindeki diğer bazı köylere baskınlar düzenlediklerini dile getirdi. Bu köylerin arasında Rummane, Tayyibe ve Ta'nek köyleri yer alıyor. Cenin'in batısındaki El-Celeme Vadisi'ndeki işgalci asker sayısında da artış olduğu gözlendi. 

İşgal güçlerinin Filistinlilere ait tarım arazilerinde arama ve baskın faaliyetlerini de artırdıklarına dikkat çekiliyor. İşgal güçlerinin bu baskınlarında askeri araçların yanı sıra ambülansları da beraberlerinde getirmeleri dikkat çekiyor. 

İşgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren Ya'bed kasabasında ve çevresindeki köylerde de askeri varlıklarını artırdıkları ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar