BATI ŞERİA'DA 11 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Siyonist işgal güçleri bugün (21 Ekim Perşembe) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Bugünkü şafak baskınlarında Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde birçok eve girildiği ve toplam 11 kişinin tutuklandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 880 Tarih: 22 Ekim 2021 20:16
BATI ŞERİA'DA 11 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri 7 kişiyi Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'de, iki genci kuzey kesimdeki Nablus'ta, 1 kişiyi Cenin'de, 1 kişiyi de Kalkilya'da tutukladılar. İşgalciler tutuklamalar için evlere de baskınlar düzenleyerek eşyalara büyük çapta zarar verecek şekilde aramalar yaptılar.

İşgal güçlerinin baskınlarında ayrıca bazı Filistinlilere de işgal rejiminin istihbarat teşkilatına ait sorgulama merkezlerine giderek ifade vermelerini talep eden tebligatlarda bulundukları belirtildi. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar