SİYONİST İSRAİL'İN ŞEHİT NAAŞLARINI GERİ VERMEMESİ RAMALLAH'TA PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 976 Tarih: 22 Ekim 2021 18:56
SİYONİST İSRAİL'İN ŞEHİT NAAŞLARINI GERİ VERMEMESİ RAMALLAH'TA PROTESTO EDİLDİ

Kudüs'ün batısındaki Biddu ahalisinden olan şehitlerin yakınları başta olmak üzere, Batı Şeria'nın değişik bölgelerinden olan ve naaşları işgal güçleri tarafından rehin tutulan şehitlerin naaşlarının geri alınması talebiyle bugün (21 Ekim Perşembe) öğle saatlerinde Filistin Yönetimi'nin merkezinin bulunduğu Ramallah şehrinde Kızılhaç binası önünde bir gösteri düzenlendi. 

Gösteriye Kudüs'ten ve Batı Şeria'dan şehit ailelerinin yanı sıra, Hamas liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk ile "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden milletvekili adayı olan Fadiye El-Berğusi'nin de aralarında bulunduğu birçok tanınmış şahsiyet katıldı. 

Hüseyin Ebu Kuveyk gösteride yaptığı konuşmada işgal rejiminin şehit naaşlarını rehin tutmasının çok çirkin bir politika olduğuna dikkat çekerek onun bu politikayı, dünya kamuoyunun ve uluslararası kurumların suskunluğu sayesinde icra edebildiğini vurguladı ve şehit naaşlarının ailelerine teslim edilmesi için işgal rejimine baskı yapılması talebinde bulundu. 

Fadiye El-Berğusi de yaptığı konuşmada, her bir Filistinlinin işgal rejimi tarafından naaşları rehin tutulan şehitlerin ailelerinin yanında yer alması ve onlara destek vermesi gerektiğini dile getirdi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

2015'te patlak veren Kudüs İntifadası'nın başlangıç gününden bugüne kadar siyonist işgal güçleri tarafından rehin alınan şehit cenazesinin sayısının 89'a çıktığı bildirildi. Onlarca yıldır Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit cenazelerinin sayısının ise 253 olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar