MİKDAD EL KAVASİME'NİN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

İşgal hapishanesinde 91 gündür açlık grevinde bulunan Kavasme çözeltiler ve takviyelerle zorla beslenmeye çalışılıyor. 

Görüntülenme: 943 Tarih: 21 Ekim 2021 13:52
MİKDAD EL KAVASİME'NİN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Miktad el-Kavasme , kötü fiziksel koşullarına rağmen siyonist politikaları protesto etmek için açlık grevini sürdürmekte ısrar ediyor.

Kavasme, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine dün Kaplan Tıp Merkezi’nin yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, 30 Temmuz 2015’te, açlık grevi yapan Filistinli tutuklu ve mahkumların “zorla beslenmesine” imkan tanıyacak yasayı onaylamış, karar Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Öte yandan el-Gad televizyonunun haberine göre, Filistin'in çeşitli kentleri, işgal rejiminin hapishanelerinde grevde bulunan tutuklulara destek için gösterilere tanık oluyor.

Ramallah'taki el-Gad ağı muhabiri, "toplantılar açlık grevinde olan tutuklulara destek olmak için yapıldı." dedi.

Kaid el-Fasfus ve diğerleri de dahil olmak üzere bir dizi esirin ailesi de mitinge katılanlar arasında yer alıyor. Kaid el-Fasfus’un açlık grevinin üzerinden şu ana kadar 98 gün geçti ve kötüleşen koşullar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca bugün, İslami Cihad hareketine bağlı yaklaşık 250 esirin devam eden açlık grevinin sekizinci günü. Filistinli tutuklular Muhammed el-Amudi ve Hüsnü İssa da açlık grevlerinin şiddetini artırdı ve su içmeyi de reddetti.

Bazı avukatlara göre, büyük ölçüde kötüleştiler ve hapishane kliniğine nakledildiler. Öte yandan, esirlerden Ala'a el-Araj'ın eşi, kendisiyle yaptığı röportajda, kocasının son 73 gündür açlık grevinde olduğunu ve Ramle hapishanesine nakledildiğini, buradan kötüleşen koşullar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve hayatının tehlikede olduğunu açıkladı.

İşgal hapishanelerindeki bazı Filistinliler, işgalin mahkumlara karşı ihlallerini ve “idari tutukluluk” politikasını protesto için açlık grevi yapıyor.

İşgal rejimi, “idari tutukluluk” adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor

Tutuklunun, “rejimin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine” karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

rasthaber

Yorumlar