KUDÜSLÜ ESİR EBU NAME SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 36. YILINA GİRDİ

Esirler İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre 61 yaşındaki Kudüslü esir Semir İbrahim Mahmud Ebu Na'me bugün (20 Ekim Çarşamba) işgal zindanlarında kesintisiz bir şekilde devam eden esaretinin 36. yılına girdi.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 20 Ekim 2021 22:59
KUDÜSLÜ ESİR EBU NAME SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA 36. YILINA GİRDİ

Büro sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada işgal güçlerinin Kudüs ahalisinden olan Ebu Na'me'yi 20 Ekim 1986'da tutukladığı ve müebbet hapse mahkum ettiği belirtildi. 

Verilen bilgilere göre işgal yargısı onu Fetih örgütü mensubu olmakla, 1983'te Yafa Caddesi'ndeki Merkez Durak karşısında 6 İsraillinin ölmesine 50'den fazla kişinin de yaralanmasına yol açan 18 nolu otobüsü patlatma eylemini gerçekleştirmekle ve Babu'l-Meğaribe'de bir askerin öldüğü 69'unun da yaralandığı eylemi gerçekleştirenlere silah temin etmekle itham etmişti.  

Halen işgal rejiminin Raymon zindanında tutulan Ebu Na'me'nin muhtelif sağlık sorunlarından muzdarip olduğu belirtildi. Ayrıca gördüğü işkenceler yüzünden sağ elinde başlayan acıların devam etmekte olduğu, omurgasında ve kulaklarında ağrı olduğu ve burnunun kırıldığı ifade edildi. 

Ebu Na'me, altı ameliyat geçirmiş olmasına rağmen maruz kaldığı rahatsızlıklarından kaynaklanan ağrıları devam ediyor. İşgal yönetimi şu an ona psikolojik işkence ve daha fazla baskı uygulamak amacıyla ağrı kesici dışında hiçbir ilaç vermiyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar