NASRALLAH İSLAMİ VAHDET KONFERANSINDA KONUŞTU

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, üyeleri uluslararası vahdet konferansın tecrübelerini paylaşması için İslam ülkeleri tarafından bir komitenin kurulmasını istedi. 

Görüntülenme: 1030 Tarih: 20 Ekim 2021 03:34
NASRALLAH İSLAMİ VAHDET KONFERANSINDA KONUŞTU

Seyid Hasan Nasrullah dün akşam 35. uluslararası İslami vahdet konferansın ilk gününde bir video mesajında İslam dünyasının yıllardan beri büyük sorun ve entrikalarla karşı karşıya olduğunu, istikbar güçleri ve başında Amerika'nın Müslümanların ilişkilerini hedef aldığını, diğer yandan İslam inkılabı ardından yakınlaşma ve işbirliği ve insicam çerçevesinde çeşitli yollarla Müslümanlar arasında çalışmaların yapıldığını söyledi.
Hizbullah genel sekreteri son 20 yılda İslami vahdet konferansında gerçekleştirilen bazı sonuçların bir çok tehdit ve sorunun geride bırakılmasında önemli rolü olduğunu vurguladı. 
Nasrullah ayrıca "bizim gerçek ve mübarek temel hedefimiz, Müslümanlar arasında vahdet ve barış toplumunun gerçekleşmesi olması gerekiyor; ihtiyacımız olan ve onlarca yıldır aradığımız mübarek şey ise mezhepçiliğin ve birliğin ötesinde bağımsızlıktır" dedi.
Hizbullah genel sekreteri ayrıca birlik, beraberlik ve iş birliği ile Amerika'yı ve istikbarı dize getirmeye ve onları yenmeye çalışmamız gerektiğini; niyetlerin temiz ve Allah için olduğunda başarının da geleceğini sözlerine ekledi.

Parstoday

Yorumlar