SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

 

Görüntülenme: 888 Tarih: 20 Ekim 2021 23:19
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un kuzeyindeki Sebastiya ve Deyr Şeref arazileri üzerine kurulu Shavei Shomron yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden yerleşimci çetelerin bugün (19 Ekim Salı) sabah onlarca zeytin ağacını tahrip ettikleri ve yerleşim merkezine, Filistinlilere ait arazilerin içinden bir yol açtıkları bildirildi. 

Batı Şeria'daki yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu Gassan Dağlas konuyla ilgili açıklamasında, bölge ahalisinin sabahleyin, yıllar önce işgal güçleri tarafından istimlak edilen ve çevresine tel çekilen bahçelerindeki zeytinlerinin ürünlerini toplamak için gittiklerinde ağaçlarından onlarcasının yahudi yerleşimciler tarafından kesilip tahrip edildiğini gördüklerini dile getirdi. 

Dağlas yerleşimcilerin ayrıca adı geçen yahudi yerleşim merkezinin civarında 8 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğunda yol açtıklarını söyledi. Dağlas, bu işlemin söz konusu yahudi yerleşim merkezinin genişletileceği ve Filistinlilerin arazileri üzerine yeni yerleşim birimleri inşa edilebileceği tehlikesine işaret ettiğine dikkat çekti. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 164 yahudi yerleşim merkezi, 124 adet de oturum alanı olduğu ve buralarda toplam 700 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği tahmin ediliyor. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar