SİYONİST KOMUTANDAN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

Bir Siyonist yetkili Lübnan Hizbullah hareketi ile her hangi bir çatışmanın yaşanması halinde işgal topraklarına yönelik günde 2000 füzenin atılmasına şahit olacakları hakkında uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 790 Tarih: 18 Ekim 2021 07:20
SİYONİST KOMUTANDAN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

El-Alem kanalının bildirdiğine göre Siyonist rejimin iç cephesinin komutanı Ori Gordin France Press'e verdiği mülakatta Tel Aviv ve güneyde Asdod kentlerinin Gazze şeridi ile son savaşta, İsrail rejiminin kurulduğundan beri en fazla füze saldırısına şahit olduğunu belirtti.
Gordin " Hizbullah ile bir çatışma veya savaş durumunda Lübnan'dan İsrail'e günde en az beş kat daha fazla füze atılmasını bekliyoruz." dedi.
Diğer yandan Siyonist rejim güvenlik kaynaklarından bir başkası da France Press'e verdiği mülakatta İran'ın her zamankinden daha fazla nükleer silah yapımı için gerekli bölünebilir malzeme üretmeye yakın  olduğunu fakat nükleer silah yapımı için yine 2 yıl daha zamanı olduğunu iddia etti.
Bu iddia Batı Asya bölgesinde sadece Siyonist rejimin nükleer silaha sahip olduğu bir ortamda gündeme geliyor. Bazı haberlere göre Siyonist rejim en az 90 nükleer başlığı cephaneliklerinde bulundururken en az 200 başlık üretecek kadar gerekli bölünebilir malzemeye sahiptir.
Diğer yandan işgalci rejim şimdiye kadar NPT anlaşmasına katılmayı reddetmiş ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı müfettişlerinin nükleer tesislerini denetlemesine izin vermiyor.
NPT anlaşmasını imzalayan ülkelerden biri olan İran'ın nükleer tesisleri sürekli olarak Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı müfettişlerinin denetimi altındadır.

parstoday

Yorumlar