ARAP PARLAMENTOSUNDAN FİLİSTİN KARARI

Arap Parlamentosu bugün (16 Ekim Cumartesi), Filistin davasının Arap toplumunun merkezi davası olması itibariyle bu davaya sabit ve sürekli desteğinin devam etmesi kararı aldı.  

Görüntülenme: 997 Tarih: 16 Ekim 2021 01:13
ARAP PARLAMENTOSUNDAN FİLİSTİN KARARI

Arap Parlamentosu Başkanı Adil El-Usumi, parlamentonun Kahire'deki merkezinde düzenlenen üçüncü yasama döneminin ikinci oturumunun açılışında yaptığı konuşmada Filistin davasının önceliği ve bu davaya verilecek desteğin devam etmesi konusuna değindi. 

Usumi konuşmasında Arap Parlamentosu'nun BM Genel Sekreterliği'ne ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne yönelik mesajlarında uluslararası toplumu harekete geçirme çabalarını sürdüreceğini dile getirdi. 

Usumi konuşmasında; "Arap Parlamentosu, BM Genel Sekreteri'ne, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri'ne, Avrupa Parlamentosu Başkanı'na, bölgesel parlamentoların başkanlarına ve UNESCO Genel Müdürü'ne İsrail işgal yönetiminin Mescidi Aksa'ya ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne yerleştirdiği silahlı güçlerin planlı bir şekilde gerçekleştirdiği ihlaller hakkında mesajlar iletti." ifadesine yer verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar