KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Dün gece işgal altındaki Kudüs'ün değişik bölgelerinde işgal güçleriyle Kudüslü gençler arasında çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 1295 Tarih: 16 Ekim 2021 12:28
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Kudüslü gençler, Kudüs'teki İseviyye kasabasında işgal güçlerine ait bir askeri mevzide yangın çıkardılar. 

Yerel kaynaklarda, yangının gençlerin attığı molotof kokteylleriyle, işgal güçlerinin İseviyye köyünün etrafına kurulu askeri kamplarının yakınında çıktığı belirtildi. 

Kudüs'ün içindeki Sultan Süleyman Caddesi'nde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda da Filistinli gençlerin ateş yaktıkları bildirildi. 

Kudüslü kaynaklar işgal güçlerinin Babu'l-Amud bölgesinde ve Sultan Süleyman Caddesi'nde yoğun bir şekilde  yayıldıklarını dile getirdiler. 

Verilen haberlere göre işgalciler atlı güçleriyle Babu'l-Amud bölgesine gelerek orada bulunan Filistinlileri aramaya başladı. 

İşgalcilerin Salahuddin Caddesi'nde bir Filistinliye saldırdıktan  ve kendisini şiddetli bir şekilde darp ettikten sonra tutukladıkları bildirildi. İşgalciler bu olayın hemen ardından caddeyi kapatıp içinde dolaşılmasını yasakladılar. 

Bunun ardından işgal güçleri, bölgedeki yahudi yerleşimcileri güvenceye almak amacıyla Babu'l-Amud bölgesindeki Filistinli gençleri de oradan uzaklaşmaya zorladılar. 

İşgalcilerin Kudüs'te özellikle ismi geçen bölge ve caddelerde bir haftadan beri hemen her gün yoğun hareketliliğin ve gerginliklerin yaşandığı ifade edildi. İşgalciler bu bölgelerde yahudi yerleşimcilerin kalabalık oluşturmasına imkan sağlamak amacıyla Filistinlilere saldırıyor ve onları bu bölgelerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar