ABD LÜBNAN'DA SADECE KENDİ MENFAATİ PEŞİNDE

Beyrut patlamasında hayatını kaybedenlerin aileleri sözcüsü İbrahim Hatit, ABD'nin bu dosyaya müdahalesini kınayarak, dosyayı soruşturan yargıç Bitar'ın görevden alınmasını istedi. 

Görüntülenme: 903 Tarih: 16 Ekim 2021 17:45
ABD LÜBNAN'DA SADECE KENDİ MENFAATİ PEŞİNDE

Beyrut patlamasında hayatını kaybedenlerin aileleri sözcüsü İbrahim Hatit, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda; Beyrut patlamasını soruşturan yargıç Tarık el Bitar'dan bu dosyadaki görevinden istifa etmesini isteyerek, yaşananların bu dosyanın siyasileştirildiğini gösterdiğini vurguladı.
Yargıç Bitar'a seslenen İbrahim Hatit şöyle dedi: Biz, kanımızı size emanet ettik; ancak yaşananlar, Beyrut patlaması dosyasının açık şekilde siyasete alet edildiğini ortaya koydu. İşler, masum ve temiz insanların kanı akıtılacak noktaya vardı. Bu nedenle sizden Beyrut patlaması dosyasındaki görevinizden istifa etmenizi istiyoruz."
Sözcü ayrıca, ABD'nin Beyrut patlaması dosyası ve soruşturma sürecine açık müdahalesini kınayarak, ABD'nin kendi yıkıcı menfaatlerinden başka hiçbir şeyi desteklemediğini kaydetti.
Beyrut'ta perşembe günü Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin Adalet Sarayı önündeki barışçıl gösterisine milislerin açtığı ateş sonucu en az 7 kişi şehit olurken 50'den fazla insan da yaralandı.
Hizbullah ve Emel Hareketi, Lübnan Güçleri Partisi'nin bu saldırıdan sorumlu olduğunu belirterek, olayın failleri ve amirlerinin tespit edilip, cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

tesnim haber ajansı

Yorumlar