BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Dün gece Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdr kasabasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında meydana gelen çatışmalarda işgalci askerlerden bazılarının Filistinli gençlerin attığı molotof kokteylleriyle yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 851 Tarih: 16 Ekim 2021 17:21
BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Ummu Rekbe Tepesi civarında gençlerin attığı molotof kokteylleri sebebiyle bazı askerler yaralandı. 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu çatışmalar üzerine bölgeye çok sayıda takviye asker gönderdiğine dikkat çektiler. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarında Batı Şeria bölgesinde meydana gelen olaylarda, gerek silahlı saldırılar gerekse patlayıcı dirsekler ya da molotof kokteylleri atılması sebebiyle işgalci askerlerdeki korku ve endişede artış olduğu dile getirildi. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgesinde, eylül ayında 6 esirin Celbu Hapishanesi'nden kaçması sonrası işgal güçlerinin onları ele geçirmek amacıyla geniş çaplı arama operasyonları düzenlemeleri üzerine kitlesel tepkilerde ve gerginlikte de belirgin bir artış gözlendi. 

Hamas'ın Batı Şeria'daki Enformasyon Dairesi'nin hazırladığı bir rapora göre bölgede eylül ayı içinde 1204 direniş eylemi gerçekleştirilirken 29 işgalci de yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar