HAMAS'TAN ESİR TAKASI KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi ve aynı zamanda hareketin Esirler Dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, Filistin topraklarında işgal devam ettiği sürece işgal zindanlarında esirler savaşının da süreceğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 16 Ekim 2021 18:06
HAMAS'TAN ESİR TAKASI KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

El-Meyadin kanalına konuşan Cebbarin; "Direnişin şartlarıyla Özgürlerin Vefası Anlaşması'na benzer bir esir takası anlaşması yapmaya biz hazırız. Ne kadar ağır bir maliyeti olsa da esirlerimizi işgal zindanlarında bırakmayacağız." dedi. 

Cebbarin, ancak işgal yönetiminin şimdiye kadar sürekli oyalama yaparak yeni bir esir takası anlaşmasının gerçekleşmesini engellediğini ifade etti. Direnişin elindeki kartlara denk bir karşılık vermeye işgalcinin yanaşmak istemediğini vurguladı. 

Cebbarin, işgal yönetiminin ve aracıların direnişin şartlarını  çok iyi bildiğini ve artık topun işgalcinin sahasında olduğunu söyledi. 

Zahir Cebbarin konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim iki stratejik hedefimiz var: Birincisi, işgalciyi nihai olarak süpürmek, ikincisi de esirleri özgürlüklerine kavuşturmak."

Hamas'ın Esirler Dosyası Sorumlusu Cebbarin, işgal zindanlarındaki esir mücadelesinde de Hamas'ın her zaman omurgayı oluşturacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar