UAEA SİYONİST İSRAİL'İN NÜKLEER PROGRAMI KARŞISINDA NEDEN SESSİZ?

İran'ın Viyana'daki Uluslararası Örgütler Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kazım Garibabadi, UAEA'nin Siyonist rejimin nükleer programı karşısında sessizliğini eleştirdi. 

Görüntülenme: 1125 Tarih: 15 Ekim 2021 16:03
UAEA SİYONİST İSRAİL'İN NÜKLEER PROGRAMI KARŞISINDA NEDEN SESSİZ?

UAEA'nin NPT üyelerine karşı çifteli yaklaşımının olumsuz mesaj gönderdiğine dikkat çeken Garibabadi, tüm üyeleri için adil ve eşit şekilde denetim rejimini uygulamadığı halde Ajans'ı ciddi, profesyonel ve tarafsız bir teşkilat olarak görmenin nasıl mümkün olduğunu kaydetti.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Garibabadi, İsrail rejiminin nükleer programı karşısında sessizlik ve gafletin NPT üyelerine bu anlaşmaya üyeliğin en güçlü denetim ve gözetim faaliyetlerini kabul etmekle eşit olurken, anlaşma dışında kalmanın her türlü yükümlülük ve eleştiriden kurtulma ve hatta ödül alma anlamına geldiğine dair bir olumsuz mesaj gönderdiğini vurguladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Müdürü Rafael Grossi, dün energy Intelligence'in İsrail'in nükleer programı hakkında hiçbir şey konuşmazken niçin İran hakkında bu kadar konuşuyorsunuz şeklindeki sorunun yanıtında şöyle demişti: "İsrail, NPT üyesi değil ve hatta imzalamamıştır. Oysa İran, anlaşma üyesidir ve bu bağlamda hukuki yükümlülükleri var."

Çeşitli raporlara göre, Siyonist rejimin elinde dünyayı yok edebilecek yaklaşık 300 başlığın bulunduğunu gösteriyor.

parstoday

Yorumlar