SİYONİST ORDU CENİN'DE TATBİKAT DÜZENLEDİ

Bugün (15 Ekim Cuma) sabah siyonist işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısındaki Ya'bed kasabası ve Kufeyrat köyü civarında geniş çaplı bir alanda askeri tatbikat düzenlediler. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 15 Ekim 2021 16:30
SİYONİST ORDU CENİN'DE TATBİKAT DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin tatbikat nedeniyle zeytin ağaçlarının arasına piyade birliklerini yaydıkları ve Kufeyrat köyündeki Nehad Davud El-Keylani isimli bir Filistinlinin evine baskın düzenledikleri belirtildi. 

İşgalcilerin tatbikat esnasında askeri araçlarını, ambulanslarını ve acil yardım araçlarını da kullanarak tarım arazileri üzerinde geniş bir alana yayıldıkları belirtildi. 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren Ya'bed kasabasına ve civarındaki köylere askerlerini yaymaya başladıklarını dile getirdiler. 

Özellikle tümü de Cenin ahalisinden olan altı Filistinli esirin Celbu' Hapishanesi'nden firar etmeyi başarmasından sonra, işgal güçlerinin onları yeniden ele geçirebilmek için bu bölgede çok geniş çaplı aramalar yapması, Filistinlilerin de buna tepki göstermesi sebebiyle gerginlikler ve zaman zaman çatışmalar yaşandı. Bu yüzden işgal güçlerinin bu bölge üzerindeki baskı ve şiddet uygulamaları, arama ve tehdit faaliyetleri de belirgin bir şekilde arttı. Son düzenlenen tatbikatın da bu bölgeye yönelik psikolojik tehdit politikasının bir parçası olduğu tahmin ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar