KORSAN İSRAİL MESCİDİ AKSA'NIN ALTINDA TÜNELLER KAZIYOR

 

Görüntülenme: 1912 Tarih: 14 Ekim 2021 13:10
KORSAN İSRAİL MESCİDİ AKSA'NIN ALTINDA TÜNELLER KAZIYOR

Siyonist işgalcilerin Mescidi Aksa'nın altını ve Kudüs'te bu kutsal mabede yakın bölgeleri adeta köstebek yuvasına çevirmek için sürekli tüneller kazmaya devam ettikleri anlaşılıyor. İşgal rejiminin bütün bu kazılardaki nihai hedefi ise şehirdeki tüm İslami eserleri ortadan kaldırarak buranın medeni ve tarihi görünümünü değiştirmek. 

Son olarak, Kudüs konusunda araştırmalar yapan Fahri Ebu Diyab'ın Safa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Silvan semtindeki caminin ve Ayn Sitesi'nin altında, Mescidi Aksa'ya doğru uzanan bir tünel keşfedildi. Bu tünelin kazılması işinin Elad yahudi yerleşim teşkilatı tarafından yürütüldüğü belirtildi. 

Ebu Diyab, Elad teşkilatının elamanlarının İsrail Eski Eserler Yönetimi'nin ismini kullanarak Ayn ve Silvan Camisi'nden başlayıp Mescidi Aksa'ya doğru uzanan tüneli kazma işini yoğun bir şekilde yürüttüklerini dile getirdi. Bu tüneli Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde kazılan diğer tünellerle birleştirme hesabı yaptıklarını vurguladı. 

Ebu Diyab, Aynu Silvan Sitesi'nin altında 26 kazı yapıldığını ve Mescidi Aksa'ya doğru bir tünel kazıldığını belirtti. 

Kendilerinin tünele girip durum tespiti yapmaya çalıştıklarını söyleyen Ebu Diyab'ın verdiği bilgilere göre tünelin uzunluğu 250-300 m civarında, yüksekliği 180 cm - 2 m arası, genişliği 1 m civarında ve yerin 15 metre altında bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar