LÜBNAN'DA İÇ SAVAŞ SENARYORSU : BEYRUT SALDIRISININ ARKASINDA KİM VAR?

Hizbullah ve Emel hareketleri bugün (perşembe) Beyrut'ta meydana gelen silahlı saldırının ardından ortak bir bildiri yayınladı. 

Görüntülenme: 1166 Tarih: 14 Ekim 2021 16:23
LÜBNAN'DA İÇ SAVAŞ SENARYORSU : BEYRUT SALDIRISININ ARKASINDA KİM VAR?

El-Meyadin'e göre, Hizbullah ve Emel herkesi sakin olmaya ve "şeytani fitnenin" içine çekilmemeye çağırdı.

Açıklamanın devamında, adalet sarayı önünde düzenlenen barışçıl protestoya katılanların keskin nişancılar tarafından hedef alındığı belirtildi.

Hizbullah ve Emel, keskin nişancıların mitinge katılanları çatıdan hedef aldığını, ardından çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan silah seslerinin geldiğini vurguladı.

Açıklamada, silahlı saldırıların barışçıl göstericilerin kafalarını hedef aldığı vurgulandı. Saldırı, Lübnan'ı fitneye sokmayı amaçlayan silahlı ve organize gruplar tarafından gerçekleştirildi.

İki hareket, entrikanın sorumluluğunun kışkırtıcılara ve yıkıcı siyasi hedeflerine ulaşmak için Beyrut patlamasının şehit ve kurbanlarının kanının arkasına saklananlara kaldığını söyledi.

Hizbullah ve Emel, Lübnan ordusunu sorumluluk almaya ve faillerin yakalanması için derhal müdahale etmeye çağırmaya devam etti.

Bugün, Beyrut limanı patlama davasının müfettişi Tarık el-Baytar'ın kararına itiraz eden ve çoğu Emel ve Hizbullah'a bağlı destekçileri olan birkaç Lübnanlı, Beyrut'taki adalet sarayı önünde barışçıl protestolar düzenliyordu.  Protestocular üzerine aniden keskin nişancılar tarafından ateş açıldı.

Şehit ve yaralı sayısıyla ilgili spekülasyonlar farklılık gösterirken, bazı basın yayın organlarında dört kişinin şehit edildiği ve 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bazı basın kuruluşları bugünkü şehitlerden birinin Rami Zayter olduğunu ve Emel hareketine bağlı olduğunu belirtti.

Lübnanlı gazetecilerden bazıları, bugünkü silahlı saldırının arkasında el-Kuvvet el-Lübnaniye partisinin (Suudi Arabistan ve ABD’ye yakın) başkanı Samir Caca’ya bağlı milislerin olduğunu söyledi.

rasthaber

Yorumlar