İSLAMİ CİHAD ÜYESİ ESİRLER SİYONİST REJİME REST ÇEKTİ

İşgal rejimi zindanlarındaki İslami Cihad Hareketi esirlerinin Yüksek İdari Komitesi, dün (13 Ekim Çarşamba) işgal zindanlarındaki bütün İslami Cihad mensubu esirlerin açlık grevini başlattığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1072 Tarih: 14 Ekim 2021 03:11
İSLAMİ CİHAD ÜYESİ ESİRLER SİYONİST REJİME REST ÇEKTİ

Yüksek İdari Komite, açlık grevinin ana başlığının esir hareketinin kazanımlarını ve teşkilat alt yapısını korumak olduğunu, Yüksek İdari Komite, İslami Cihad'ın Temsil Komitesi, cezaevlerindeki esirlerin liderleri ve Genel İstişare Meclisi ile danışma olmadan askıya alınmasının kesinlikle söz konusu olmayacağını dile getirdi. 

Açıklamada, açlık grevinin taleplerinin başında İslami Cihad mensuplarının 21 Eylül 2021 öncesinde kaldıkları cezaevlerine ve koğuşlara geri gönderilmesinin yer aldığı vurgulandı. 

Açıklamada; "İslami Cihad mensuplarının Ramon, Mecdu ve Ofer cezaevlerinde üç bölümde toplanması, hareket mensubu esirlerin hücrelerden ve nakledildikleri cezaevlerinden, cezaevleri yönetiminin onları nakletmesi öncesinde bulundukları yerlere iade edilmeleri gerekiyor." denildi. 

Bu arada Komite, açlık grevine katılanlardan, idari tutuklu olarak hapiste tutulanların da idari tutukluluklarının ve kadın esirlere yönelik baskıların son bulmasını, kadın esirlerin maruz kaldıkları cezaevi şartlarının iyileştirilmesini istediklerini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar