LÜBNAN'DA HİZBULLAH VE EMEL TARAFTARLARININ DÜZENLEDİĞİ GÖSTERİYE ATEŞ AÇILDI

Beyrut'un Tayune bölgesinde ağır silah sesleri duyuldu. Lübnan'da Hizbullah ve Emel Hareketi'nin barışıl protesto eylemlerine ateş açıldı. Şimdiye kadar 1 kişi şehit oldu, çok sayıda yaralı olduğu söyleniyor. 

Görüntülenme: 884 Tarih: 14 Ekim 2021 05:33
LÜBNAN'DA HİZBULLAH VE EMEL TARAFTARLARININ DÜZENLEDİĞİ GÖSTERİYE ATEŞ AÇILDI

El-Meyadin muhabiri barışçıl protestocuların keskin nişancılar tarafından hedef alındığını ve çok sayıda protestocunun yaralandığını duyurdu.

Çevredeki binalardan çıkan keskin nişancı ateşinde en az bir protestocu öldü, 3 kişi de yaralandı.

Lübnan'daki el-Meyadin muhabiri, Beyrut'un Tayune bölgesinde keskin nişancılar tarafından vurulduktan sonra bir protestocunun şehit olduğunu ve en az 13 yaralı barışçıl protestocunun hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Beyrut'taki Adalet Sarayı çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, Hizbullah, Emel Hareketi Beyrut Limanı patlamasına ilişkin davanın görüleceği mahkemede Hizbullah’ın bilerek hedef alınmasını ve adil karar verilmemesini protesto etmeye çağırmıştı.  

Hizbullah ve Emel destekçileri bölgedeki binalardan birinden vuruldu.

Lübnan ordusu, Badaro Caddesi'nin karşısındaki binalardan birinden orduya ve protestoculara ateş açan çok sayıda keskin nişancıya karşılık vermeye çalışıyor.

 El-Cedid muhabirinin aktardığına göre, Ordu, Badaro Caddesi'nde bir keskin nişancıyı tutuklamayı başardı.

Tayune'de vurulan çok sayıda yaralı el-Sahel Hastanesine kaldırıldı.

 Bölgedeki bazı okullar tahliye edildi.

Lübnan ordusu durumu kontrol altına almak için Tayune bölgesindeki konuşlanmasını artırdı ve halka sokaktan çekilme çağrısında bulundu. Ordu bölgeyi kuşatıyor. Lübnan ordusu, sokaklarda görülen silahlı kişileri vuracaklarını duyurdu.  Bölge kordon altına alındı. 

rasthaber

Yorumlar