HAMAS'TAN BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1090 Tarih: 13 Ekim 2021 11:39
HAMAS'TAN BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞİ ARTIRMA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi faaliyetlerinin ve Filistin Yönetimi'nin direnişin ellerini bağlama çabalarının işgalcinin durumu istismar ederek yahudileştirme faaliyetlerini sürdürmek için yeni projeleri daha hızlı bir şekilde uygulamaya geçirmesine yol açtığını hatırlattı. Bu yüzden Batı Şeria ve Kudüs'te işgale karşı mücadelenin bütün araçlarıyla genişletilmesi çağrısında bulundu. 

Hamas'ın resmi sözcüsü Fevzi Berhum, işgal rejiminin Beytlahim'in doğusundaki Beyt Sahur kasabasında yer alan Aş Gurab mıntıkasını, yahudi yerleşim projesi için düzleme kararı alması üzerine yaptığı basın açıklamasında; "İsrail işgal yönetiminin Beyt Sahur'daki Aş Gurab bölgesini düzlemesi siyonistlerin, Filistin halkına, toprağına ve kutsallarına topluca düşman olmasının bir göstergesidir." dedi.

Berhum, işgal rejiminin bu politikasında normalleşme faaliyetlerindeki yarış, uluslararası toplumun sessizliği, ABD yardımı ve Filistin Yönetimi'nin direnişin ellerini bağlamasından yararlandığını dile getirdi. Bütün bunları kendi ırkçı politikalarını sürdürmek ve toprak konusunda yeni emrivakiler oluşturmak için kullandığına dikkat çekti. 

Bugün ayrıca Kudüs Planlama ve Bayındırlık Yerel Komitesi tarafından yapılan açıklamada Givat Hamatos adlı yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi amacıyla Filistinlilerin arazilerine el konduğu duyurulmuştu. İşgal rejiminin Kudüs ile Beytlahim arasında bulunan bu yerleşim merkezine yeni binalar ve yollar inşa etmek istediği haber verildi. 

Bugün, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Mahmud Salihiyye isminde bir Filistinliye işgal belediyesi tarafından, evini ve altı dönümlük arsasını yarına kadar boşaltması için talimat verdiği haber verilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar