SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT ARAZİLERİ GASP ETTİ

İsrail işgal yönetimi bugün (13 Ekim Çarşamba) yaptığı açıklamada işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait arazilere yahudileştirme planları yararına el konulduğunu itiraf etti.  

Görüntülenme: 1202 Tarih: 13 Ekim 2021 02:54
SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT ARAZİLERİ GASP ETTİ

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin yayınladığı habere göre Kudüs Planlama ve Bayındırlık Yerel Komitesi adına yapılan açıklamada Kudüs'ün güneyindeki Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezi civarında yerleşimciler için bina ve yol inşa edilmesi amacıyla Filistinlilere ait bazı arazilere el konulduğu belirtildi. 

Verilen haberlere göre işgal yönetimi Givat Hamatos çevresinde, halen geçici karavanların bulunduğu ve içinde Etyopya'dan getirilen yahudi göçmenlerin ikamet ettiği alana, 10 kompleks, 38 yerleşim birimi ve ticari binalar inşa etmeyi planlıyor. 

İşgal rejimi 2014 yılında bu bölgeye 2600 yerleşim birimi inşa etme projesini onaylamıştı. Ancak uluslararası baskılar sebebiyle bu projesini dondurmak zorunda kaldı. 

Bugün, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Mahmud Salihiyye isminde bir Filistinliye işgal belediyesi tarafından, evini ve altı dönümlük arsasını yarına kadar boşaltması için talimat verdiği haber verilmişti. 

Arap ülkelerinin ilişkileri normalleştirme atağından büyük cesaret alan işgal rejimi özellikle Kudüs ve çevresindeki yahudileştirme faaliyetlerini bütün hızıyla sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar