İŞGALCİ İSRAİL GOLAN'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonist işgal rejiminin, Suriye topraklarından işgal edilmiş durumdaki Golan Tepeleri'nde ikamet edecek yahudi yerleşimcilerin sayısını artırmayı amaçladığı ve bu amaçla binlerce yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 860 Tarih: 12 Ekim 2021 18:05
İŞGALCİ İSRAİL GOLAN'DA YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonistlere ait aşırı sağcı Kipa haber sitesinin bugün (11 Ekim Pazartesi) yayınladığı habere göre, İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bu sıralarda Golan Tepeleri'ne ve özellikle Qatsrin yahudi yerleşim merkezine yerleştirilecek yahudi sayısını artırma amaçlı bir hükümet projesine desteği artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projenin hayata geçirilmesi durumunda 2026 yılında bölgedeki yerleşim birimi sayısının 7 bin adet daha artacağı belirtildi. 

Söz konusu haber sitesinin verdiği bilgilere göre halen Golan Tepeleri'nde, Golan Tepeleri Bölgesel Yerleşim Meclisi alanında dört bin iki yüz, Qatsrin yahudi yerleşim merkezinde ise üç bin yerleşimci aile ikamet ediyor. 

Projeye göre önümüzdeki yıllarda Golan Tepeleri Bölgesel Yerleşim Meclisi alanında kırsal bölgelerde dört bin konut inşa edilmesi hesaplanıyor. 

Haberde üç bin konutun da Qatsrin yahudi yerleşim merkezine inşa edilmesinin planlandığına dikkat çekildi. Böylece burada ikamet eden yerleşimci aile sayısının 6 bine çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Haber sitesi, İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yahudileri buralardaki kırsal bölgelerde ikamet etmeye teşvik için muhtelif meziyetlerinden yararlanmayı planladığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar