HAMAS'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (11 Ekim Pazartesi) yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin yıkım ve düzleme çalışmalarının önüne geçilmesi için, doğu tarafından Mescidi Aksa'ya bitişik olan Yusufiyye Mezarlığı'nın içinde dayanışma yapılması ve işgalcilerin engellenmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 941 Tarih: 12 Ekim 2021 01:49
HAMAS'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Hamas'ın bugün yayınladığı basın açıklamasında; "Siyonist işgalin Yusufiyye Mezarlığı'na saldırısı halkımızın, ümmetimizin ve bütün insanlığın tarihine düşmanlığın bir parçasını oluşturmaktadır." denildi. Hamas, işgal rejimini de Kudüs şehrine ve onun medeni kimliğine saldırılara devam etmemesi konusunda uyardı. 

Hamas açıklamasında, Kudüs'teki yahudileştirme çalışmalarının milyonlarca Filistinlinin ve milyarca Müslümanın içindeki, Kudüs'ün İslam ve Arap kimliğini değiştirmeyeceğini hatırlattı. 

Hamas, siyonist işgalin Yusufiyye Mezarlığı'nı yıkma ve düzleme planının, onun ölülerin onuruna saygı duymayan sadist ve düşmanca yüzünü bütün çirkinliğiyle ve gerçek şekliyle gözler önüne serdiğini vurguladı. 

Siyonist işgal güçlerinin Yusufiyye Mezarlığı'nı yıkmak amacıyla dün gece yaptığı saldırılar yüzünden Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmalar çıkmış ve bazı Filistinliler yaralanmıştı. 

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek ve İslam'ın bu şehirdeki tüm izlerini silmek için yoğun çaba sarf eden işgalci siyonist rejim Mescidi Aksa'nın bitişiğindeki Yusufiyye Mezarlığı'nı da tamamen yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar