KORSAN İSRAİL SURİYE ORDUSUNA AİT T-4 HAVAALANINA NEDEN SALDIRIYOR? (ANALİZ)

Siyonist rejim İsrail işgal ordusunun, Suriye'nin Humus vilayetinde yer alan T-4 askeri havalimanına cuma günü düzenlediği hava saldırısında 6 Suriyeli asker yaralandı. 

Görüntülenme: 1276 Tarih: 11 Ekim 2021 08:14
KORSAN İSRAİL SURİYE ORDUSUNA AİT T-4 HAVAALANINA NEDEN SALDIRIYOR? (ANALİZ)

İşgal rejimi İsrail daha önce mart 2018 ve ocak 2020 tarihlerinde de stratejik öneme sahip T-4 askeri havalimanına saldırı düzenlemiştir. Siyonist rejimi İsrail'in, T-4 askeri havalimanı üzerine odaklanması bu üssün yüksek stratejik önemini göstermekte. T-4 üssü, Humus kentine 85 kilometre ve Tedmor ve eş Şair doğalgaz kuyularının 25 kilometre uzaklığında bulunmakta. Başka ismi Eltiyan askeri havalimanı olan T-4 havalimanı, Suriye'nin en önemli ve en büyük üslerinden biri sayılıyor ve 54 hangarı kendinde barındırmakta.
Suriyeli güçler ve müttefiklerinin en önemli üslerinden biri olan T-4 havalimanı, Deyrezzor, Hama ve Halep'te savaşan Suriyeli güçler ve müttefiklerine lojistik destek sağlaması ve silahlandırılmasında önemli rol ifa etmekte. Daha önce 2014 ve 2015 yıllında, terör örgütleri defalarca bu önemli askeri üsse saldırmıştır. Son senelerde ise işgal rejimi İsrail bu üsse saldırıyor.
Diğer önemli bir husus da, T-4 Üssü'ne cuma günü düzenlenen saldırının Tenf askeri bölgesi istikametinden gerçekleşmesidir. Tenf bölgesi, Irak, Suriye ve Ürdün sınırındaki üçgende yer almakta. ABD son senelerde bu bölgeyi işgal edip, burada üsler kurmuştur. İşgal altındaki bu bölgeden Siyonist rejimin savaş uçakları, teröristler ve silahlı unsurlar defalarca Suriye ordusu ve sivillere saldırmıştır. Suriye hava savunma sistemleri ise uygun ve zamanında gösterdiği tepkiyle bu saldırıların birçoğunu püskürtmeyi başarmıştır. 
Aslında, Tenf bölgesinin ABD'nin kontrolü altında olduğu için Siyonist İsrail rejimi bu fırsattan Suriye'ye saldırı için bu bölgeyi kullanıyor.
İşgal rejimi İsrail, direniş grupları ve silah depolarının burada bulunduğu için T-4 üssüne sıklıkla saldırdığını ileri sürerek, Suriye yönetimine direniş gruplarının Suriye topraklarındaki varlığından rahatsız olduğunu ve onları kendine karşı tehdit olarak gördüğü mesajını vermeye çalışsa da, Siyonist rejimin bu saldırılardan asıl amacının Suriye'de kalan terörist örgütlere moral vermektir. Siyonist rejim, yaptığı saldırılarıyla terörist gruplara, hala Suriye'deki varlığı ve faaliyetlerini desteklediğine dair mesaj vermeye çalışıyor. Bu doğrultuda, ırkçı rejim 3 eylül tarihinde, Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarına füzeli saldırı düzenleyerek, maddi hasarların yaşanmasına sebep oldu.
Bu Saldırılar, Siyonist rejim İsrail ile terör örgütleri arasında olan bağı bir kez daha gözler önüne serdi. Suriye ordu birlikleri, terör örgütlerinin kökünü kazmaya yaklaştığı bir sırada, işgal rejimi, Suriye güçlerinin mevzilerine saldırarak, bu güçleri teröristler karşısında zayıflatmaya çalışıyor.  Ancak şimdiye kadar başarısız olmuştur. 
Bu bağlamda Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail ve terörizm arasındaki bağa vurgu yaparak, Suriye'nin bombalanmasının bir kez daha Siyonist rejimin terörizminin tüm bölgeyi hedef aldığını ortaya koyduğunu vurguladı.
Sonuç itibarıyla işgal rejimi ile Suriye'deki teröristler arasında var olan ilişki herkes tarafından bilinmekte ve ABD yönetimi de İsrail rejimine bu saldırıları için yeşil ışık yakmakla kalmayıp, farklı şekillerde destek bile veriyor.

parstoday

Yorumlar