BATI ŞERİA'DA DİRENİŞÇİ ÇİFTÇİLERE DESTEK KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Batı Şeria'da bugün Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Heyeti ile Halk Komiteleri ve Koordinasyon Komitesi aktivistleri tarafından “çiftçilerin direnişine destek” kampanyası düzenleniyor. Kampanyaya resmi ve sivil kurumlar ile gençlik grupları da destek veriyor. 

Görüntülenme: 883 Tarih: 10 Ekim 2021 22:00
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞÇİ ÇİFTÇİLERE DESTEK KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Kampanya, Batı Şeria’da işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin hedefinde olan bölgelerde Filistinlilerin direnişlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
 

Zeytin hasadı mevsimlerinde Filistinli çiftçilere ve zeytin bahçelerine saldıran Yahudi yerleşimciler, zeytin ağaçlarını söküyor ve yakıyor, ürünleri çalıyor ve çiftçileri darp ediyor.
 

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Heyeti, Halk Komiteleri ve Koordinasyon Komitesi yayınladıkları ortak bildiride, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilere çağrıda bulunarak kampanyaya katılmalarını ve özellikle işgalcilerin hedefindeki bölgelerde yaşayan çiftçilere destek olmalarını istedi.
 

“Çiftçilerimizi yalnız bırakmayacağız ve nerede olurlarsa olsunlar onların yanında duracağız” denilen bildiride, imece kültürünün ihya edilmesi ve çiftçilerin direnişlerini sürdürmeleri için gerekli imkanların sağlanması çağrısı yapıldı.
 

Kampanya kapsamında Yahudi yerleşkelerine yakın bölgelerdeki çiftçilere hasat konusunda yardımcı olacak gönüllü gruplar oluşturulacağı, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı konulacağı ve saldırıların belgelenerek dünya kamuoyuna sunulacağı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar