BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenlediği ve birçok kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi. 

Görüntülenme: 1113 Tarih: 10 Ekim 2021 12:45
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Beytlahim’e bağlı Beyt Feccar beldesinden 16 yaşındaki Muhammed Rami Naim Tagatıga ve 16 yaşındaki Rıza Hişam Selam Diriyye’yi, Beyt Cala beldesinin el-Cedavil bölgesinden de Hişam el-Hatib’i gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri dün gece geç saatlerde Nablus’un batısındaki Beyt Vezen ve Sarra beldelerine baskın düzenledi.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında işyerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyduğu ve Nablus’un güneyindeki Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’ne ateş açıp kaçan direnişçileri aradığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Kefer Nime köyüne ve el-Halil’in er-Rame Mahallesi’nde bir eve de baskın düzenlediği belirtildi.
 

İşgal güçleri, Kudüs’teki Şufat Mülteci Kampı sakinlerinden bir genci evinde silah ve mühimmat bulunduğu iddiasıyla gözaltına alırken, Kudüs’e bağlı et-Tur beldesi sakinlerinden Ubade Ebu Cuma isimli genci de gözaltına aldı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı’nın raporuna göre işgal güçleri Eylül ayında Batı Şeria’da 2694 ihlal gerçekleştirdi. Raporda, bu rakamın geçen yılın aynı dönemindeki ihlal sayısından yüzde 40 daha fazla olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar