HAMAS'TAN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Şeyh İkrime Sabri’yi evine baskın düzenleyerek ifade vermeye çağırmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1032 Tarih: 10 Ekim 2021 04:20
HAMAS'TAN ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK

Hammade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in politikasının bilindiğini, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik kirli planlarını hayata geçirebilmek için imamlara ve murabıtlara baskı yaptığını söyledi.
 

Hamas sözcüsü, Şeyh İkrime Sabri’yi selamlayarak daima Mescid-i Aksa Hatibi’nin yanında olduklarını ifade etti.
 

Bu arada, Filistinli Avukat Halid Zebarika, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Şeyh İkrime Sabri’nin Mescid-i Aksa’yı savunan açıklamaları sebebiyle Kudüs’teki el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde sorguya çekildiğini söyledi.
 

İkrime Sabri’nin 84 yaşında olduğunu hatırlatan ve hayatından endişe duyduklarını belirten Zebarika, evine düzenlenen baskınlar ve sorgulamalar sebebiyle Mescid-i Aksa Hatibi’nin hayatının tehlikede olduğuna dikkat çekti.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nin Mescid-i Aksa’yı savunmakta ihmalkâr davrandığı gerekçesiyle Mescid-i Aksa Yazma Eserler Dairesi’ndeki görevinden istifa eden Rıdvan Amr isimli genci de ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar