İSMAİL HENİYYE'DEN MİLLİ BİRLİK VURGUSU

Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro başkanı, Siyonist işgalciliğine karşı tek çözüm yolunun milli vahdet olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 936 Tarih: 09 Ekim 2021 09:11
İSMAİL HENİYYE'DEN MİLLİ BİRLİK VURGUSU

IRNA'nın bildirdiğine göre Kahire'de bulunan İsmail Heniye Hamas'ın ne pahasına olursa olsun Siyonist rejim hapishanesinde esir olan Filistinlilerin serbest bırakılmasına çalışacağını belirtti.
Filistinli esirlerin serbest kalmasının Hamas liderinin sorumluluğu olduğunu ve hareketin öncelliklerinin başında bulunduğunu belirten Heniye, Hamas'ın Filistinli esirlerin özgürlüğü bedelinin ne olursa ödemeye hazır olduğunu vurguladı.
Hali hazırda Siyonist rejimin 23  hapishanesinde aralarında 41'i kadın, 520'si çocuk olmak üzere toplam 850 filistinli esir bulunuyor.
Hamas ve Mahmut Abbas liderliğindeki fetih hareketleri arasında ihtilafların sona ermesi için yapılan tüm anlaşmalar ve arabuluculuklar şimdiye kadar başarısız kalmıştır. 
Pazar günü Heniye başkanlığında Hamas heyeti Filistin ile ilgili çeşitli dosyaların incelenmesi için Kahire'ye gitti.
Hamas sözcüsü Fevzi Berhum söz konusu ziyaretin öncesinde Hamas heyeti görüşmelerine değinmeden bu ziyaretin Mısır hükümeti talebi üzerinde yapılacağını ve bir kaç önemli konunun ele alınacağını belirtti.

parstoday

Yorumlar